Bristol

The project was a concept to develop the waterfront in Bristol for a large local environmental organisation. The scheme had to enable the existing public route to be maintained, allow some controlled public interaction with both the company and the building as well high environmental credentials including an assessment of the embodied energy in its construction.

The design enabled the two different functions of the company to be separated but interacting with each via a central atrium space creating bridges over the dramatic space. On the river side rotating stepped projecting bays were formed allowing the open plans offices access to balconies to help promote well-being and also ensuring all employees were near windows. The café and public information and conference spaces on the lower ground floor enabled the company to promote its ethos and work while the sloping public route through the atrium improved accessibility to the river front site.

Location: New office building, Contemporary office and community facility in Bristol