SLB Science Laboratories

The project was for an extension to the existing science facility at a school in Bradford-on-Avon near Bath providing a clearly legible entrance to the facility along with four new laboratories. The design is for a two storey facility in similar scale and massing to the adjacent buildings with three hipped roofs with ventilation terminals creating a natural stack effect.

The walls are cladded in a three tone Trespa type rainscreen cladding system creating a textured patterned appearance with a ground floor stone acting as a plinth. The complexities of the site provided an opportunity for the project to function on several levels both linking to the existing building and the surrounding ground levels. The project is on site and is due for completion in early 2020.

Location: Science extension creating new school identity in Bradford on Avon