Eastleigh, Wiltshire

The commission was to undertake an extensive masterplanning of the former National Trust headquarters site covering 3 hectares between Bath and Salisbury. The Grade II listed building needed detailed historical analysis to reinstate many original details along with the entire west wing. The scheme also included a contemporary extension which was granted planning permission in 2017 receiving praise for the innovate and carefully considered approach to the sensitive site and historical setting.

Part of the scheme was to development the existing stables along with a new 13000sq ft contemporary office facility which included a separate conference building that could used for community events. The design was developed through an understanding of the site and also the operations of the seismic engineering company in order to create a flexible and adaptable modern working environment suited to the company’s operations.

Location: Estate masterplan with works to Listed Building