Maths Facility, Bath

The project was for a new seven classroom maths facility in Bradford-on Avon, Wiltshire within the heart of the school campus. Careful consideration was given to the construction method allowing the main school to remain functioning at all times. The design featured a flat and maximum pitched sloping sedum roof, which changes colour during the seasons creating a unique aesthetic to the school buildings as well as the biodiversity benefits.

The main design is a central tapering atrium space with each classroom also having separate access to enable a flow of students during teaching changes. The atrium has a wave ceiling rising to high level glazing with maths symbols etched on the glass forming an interesting and spacious environment achieving the school aspiration to create a dramatic teaching environment assisting in promoting maths. The project was successfully completed on time and on budget with high praise from the local community and Wiltshire Council.

Location: Creative design for new classroom building with sedum pitched roof near Bath